Varjúváros és lakói (séta kisiskolásoknak)

Ár: 
20 000 Ft
Időtartam: 
3 óra
Találkozási hely: 
1192 Budapest, Kós Károly tér, szökőkút.

 

Ezt a sétánkat kisiskolás csoportoknak, osztályoknak ajánljuk, mikor már közeleg valamelyik szünidő és nehéz megülni a padban. A tantárgyak közül a program leginkább környezetismerethez köthető, de bővülnek a társadalmi, történelmi, művészettörténeti ismeretek is. A program három részből áll.

1. Wekerletelep gyönyörű főterén sok mozgással, játékkal megismerjük a 20. század elején élő emberek mindennapjait, életük nehézségeit. Megismerkedünk Kós Károllyal az építésszel, Wekerle Sándorral a miniszterelnökkel, a Sárkány családdal, Marikával és az ő édesapjával, közben megkeressük az elkószált varjakat.

2. A második rész a Wekerlei Társaskör épületében folytatódik, ahol a gyerekekkel közösen tervezünk egy várost. Megpróbálunk választ adni azon kérdésekre, hogy mitől város egy város, milyen fontos részekből épül föl egy város, mitől volt élhető régen, mitől modern ma egy város. Közben "felépítjük" saját városunkat.

3. Teszünk egy rövid sétát a világviszonylatban is egyedülálló Wekerletelepen. Megnézzük, hogy 100 évvel ezelőtt hogyan terveztek várost, hogyan tervezték Wekerlét, ami ma is élhető és modern.

Ajánljuk 8-12 éves gyerekeknek. Szeretettel várunk iskolás csoportokat.

Időpont előzetes egyeztetés alapján.

A sétát vezeti: Zsolnai Éva (pedagógus)

Acsai Zita pedagógus véleménye:

" Igen létezik még jó program, ez végre az volt!Itt  a tudás aktívvá, életszerűvé válhatott, mivel Éva a gyerekek életkorának megfelelően élményszerűen, játékosan, interaktív formában ismertetett meg néhány érdekes és jellemző wekerlei sajátossággal.  Hasznos, élménygazdag, vidám programban volt részünk, amit nagyon köszönünk!" 

 

 

 

Elérhető időpontok

Nincsenek elérhető időpontok.